De wedstrijd waarbij diverse Doesburgse locaties in de race waren om in 3D uitgeprint te worden, is gewonnen door De Waag. Dat laat eigenaar Roy Kappert weten.

Achterhoek in 3D is een wedstrijd waarbij verschillende gemeenten belangrijke gebouwen en locaties hebben genomineerd. Voor Doesburg waren dat Het Arsenaal, De Linies, het stadhuis, de Grote of Martinikerk en De Waag. Door te stemmen op internet is de winnaar bepaald.

‘Met gepaste trots willen wij alle mensen die gestemd hebben op Stadsbierhuys de Waag bedanken. Dankzij jullie hebben wij de verkiezing van het meest unieke pand van Doesburg gewonnen. De oudste horeca gelegenheid van Nederland wordt nu in 3D gemaakt. Hier zijn wij enorm blij mee’, aldus Kappert.

De organisatie van Achterhoek in 3D denkt dat de winnende panden medio zomer 2017 geprint kunnen worden. Deze 3D prints worden op verschillende plekken in de Achterhoek tentoongesteld, waaronder in de binnenstad van Doetinchem.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias enBrasserie Het Zesde Zintuig.