De Doesburgse mode-onderneemster Saskia ter Welle showt voor de eerste keer haar couturecollectie tijdens de komende editie van de Fashionweek in Amsterdam op 27 januari 2017.

Ter Welle werkt vanuit de historische binnenstad van Doesburg aan couture met een internationaal karakter. De collectie met de titel ‘Come Fly With Me’ toont haar ontwerpen die het alledaagse ontstijgen en uitgaan van de veelzijdigheid van het leven van vrouwen in deze tijd.‘Come Fly With Me’ bestaat uit modellen voor zowel overdag als ’s avonds.

Ter Welle’s creaties zijn stoer en tijdloos met een ‘touch of glamour’. Haar ontwerpen benadrukken vrouwelijkheid en kracht en zijn hebberig-makend door de subtiele toepassing van broderie d’art – haute couture borduurwerk naar Parijse traditie- een techniek waarbij kralen, pailletten en andere materialen worden verwerkt.

Broderie d’art
Het kleurenspectrum voor haar collectie loopt van zwart en ecru naar oranje en koningsblauw. Er is een spannend contrast tussen accenten van glimmende handborduursels en grof handbreiwerk en zwierige, transparante stoffen. De keuze voor deze ongewone mix van materialen typeert de kleding voor overdag èn die voor de avond.

Elk kledingstuk van Ter Welle kan worden toegesneden op de draagster. Van de eerste verkenning tot de ontwikkeling van het patroon, van de keuze voor de stoffen tot de detaillering van broderie d’art, overal ziet de ontwerpster mogelijkheden om een kledingstuk een persoonlijk, betekenisvol verhaal mee te geven. Veel ontwerpen kunnen bovendien op eenvoudige wijze een metamorfose ondergaan om zo perfect aan te sluiten op elke sociale gelegenheid.

Ecole Lesage
Broderie d’art is een verzameling borduurtechnieken uit de Parijse haute couture. Toepassing van broderie d’art geeft kleding dat ‘je ne sais quoi’, een gevoel van ondefinieerbare luxe dat on-Nederlands aandoet.

Saskia ter Welle volgde een opleiding in deze borduurtechnieken bij het beroemde Ecole Lesage, onderdeel van CHANEL in Parijs en draagt haar kennis in Nederland over aan cursisten -veelal mode professionals- uit binnen-en buitenland.

Spectaculaire lichteffecten
Haute couture borduursels worden gekenmerkt door de rijke schakering van verschillende materialen, vaak met glans en structuur. Dit staat in schril contrast met wat wij kennen als ‘borduursel’ en geeft vooral in avondkleding de mogelijkheid van spectaculaire lichteffecten.

Met het verhaal achter haar manier van werken wil Saskia mensen inspireren en meenemen in haar enthousiasme voor unieke, handgemaakte, ambachtelijk vervaardigde kleding waarin een grote rol is weggelegd voor haute couture borduurwerk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias enBrasserie Het Zesde Zintuig.