Restaurant De Waag is de winnaar geworden van de mosterdsoepwedstrijd, gehouden tijdens de Mosterd en Food Dag. De Waag scoorde beste soep in ‘vleesklasse’ en mag zich daarmee overall winnaar noemen.

Zaterdagmiddag streden maar liefst 18 horecazaken om de felbegeerde Cuperus Bokaal. In de eerste ronde vond een blinde proeverij plaats waarbij de horecabedrijven zelf de jury vormden.

Na de eerste schifting proefde de vakjury de geselecteerde soepen en kwam tot een eindoordeel. De vakjury bestond onder andere uit de regionale topkoks Bert Stomphorst van The Hunting Lodge in Rozendaal bij Arnhem en Mike Vrijdag van sterrestaurant Strandlodge in Winterswijk.

 Cuperus Bokaal
De winnaar in de ‘vegetarische klasse’ werd De Bonte Hond en in de ‘visklasse’ ging nieuwkomer Bij Welling aan de haal met de eerste prijs. Roy Kappert van De Waag kreeg de Cuperus Bokaal uitgereikt door onze burgemeester Loes van der Meijs.

De winnende mosterdsoep van De Waag kan aangemerkt worden als een no nonsense soep. De soep heeft een mooie binding, de Doesburgse mosterd is goed vertegenwoordigd en spekjes zorgen voor een traditionele en herkenbare smaak.

Mosterdsoep met vis:

  1. Bij Welling
  2. De IJsselhoeve
  3. Sonja’s en De Waag

Vegetarische mosterdsoep

  1. De Bonte Hond
  2. Bij Welling
  3. Het Zesde Zintuig en De Waag

Mosterdsoep met vlees:

  1. De Waag
  2. De Bonte Hond
  3. La Fleur

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.