Op zondag 1 november om 11.00 uur, voorafgaand aan de Culturele zondag, zijn twee dichters de gasten in Hotel Doesburg. DichterbijdeIJssel heeft Marjolijn van Heemstra en Sylvia Hubers uitgenodigd om uit hun werk voor te dragen.


Marjolijn van Heemstra studeerde godsdienstwetenschappen in Amsterdam, is als theatermaker verbonden aan het Ro theater in Rotterdam, geeft boeken uit bij uitgeverij de Bezige Bij en is columnist voor dagblad Trouw.

 

In 2010 kwam haar dichtbundel ‘Als Mozes had doorgevraagd’ uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs en bekroond met de Jo Peters Poëzieprijs. September 2012 verscheen haar debuutroman ‘De laatste Aedema’. Mei 2014 kwam haar tweede bundel uit.

 

Sylvia Hubers trad al twee maal met veel succes op in Doesburg. In september 2009 en in februari 2011 was zij al de gast van DichterbijdeIJssel. De bundels die zij bij haar twee optredens meebracht, waren in een mum van tijd uitverkocht.

 

Van 2009 tot 2013 was zij stadsdichteres van Haarlem. Op 12 oktober dit jaar verscheen haar nieuwe bundel ‘Hier moet ik ingrijpen’ bij uitgeverij Prometheus. Deze bundel bevat haar tocht door het onbevattelijke leven.

 

De optredens van Marjolijn van Heemstra en Sylvia Hubers worden muzikaal omlijst door Sophie van den Berg en Irja Schigt (gitaar en zang).

 

Het bijwonen van de dichtersvoordrachten kost 10 euro per persoon.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit Doesburg,Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde,Hillenaar Optiek en Hotel Doesburg.