Op zondag 8 november om 16.30 uur spreekt Clara Sies in de Martinikerk te Doesburg over : ‘Voedselbank? Dat zal mij niet gebeuren!’. Sies is mede-oprichtster van de voedselbanken  in Nederland.


In 2002 begon zij met haar man Sjaak de eerste voedselbank in Nederland. Nu zijn de 157 voedselbanken niet meer weg te denken in Nederland. Clara spreekt uit eigen ervaring. Ze weet wat armoede en isolement is.

 

In deze preek van de leek spreekt zij over een oude joodse tekst: ‘Armen zullen er altijd bij u zijn. Daarom druk ik u op het hart vrijgevig te zijn tegenover iedereen in uw land die in armoede leeft of er slecht aan toe is.’

 

Clara Sies is begonnen om te doen wat er in deze oude bijbeltekst staat. Een initiatief dat als een lopend vuurtje door ging. Er zijn nu talloze voedselbanken.

 

De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. ‘Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast’, aldus Chris Kors namens de organisatie.

 

Ds. Chris Kors is liturg en gesprekspartner in deze experimentele bijeenkomst. Wilbert Berendsen bespeelt het orgel.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit Doesburg,Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde,Hillenaar Optiek en Hotel Doesburg.