Museumcafé Kings Place in Doesburg denkt aan sluiten

Casey van Doorn gaat zijn café Kings Place aan de voet van de Martinikerk in Doesburg zeer waarschijnlijk sluiten. Alleen een geldschieter of overnamekandidaat kan de museumkroeg nog open houden.

 

Er is nog geen exacte sluitingsdatum, zo laat Casey weten aan DoesburgDirect.nl, maar het ziet er niet best uit voor Kings Place. De kroegcultuur verandert volgens Casey en de jeugd zoekt het vertier sneller buiten Doesburg.

 

‘Tien jaar geleden toen ik begon kwamen gasten op vrijdagmiddag uit het werk nog even naar de kroeg en was het zaterdag na de voetbalwedstrijd druk. Maar die tijden zijn veranderd. De jeugd heeft andere ideeën. Ze drinken thuis in en komen dan in polonaise binnen. Dat levert te weinig op’, aldus Casey.

 

Voor de 63-jarige uitbater is het hopen op een goede afloop, al slinken de kansen met de dag. Een overnamekandidaat heeft zich nog niet gemeld. Mocht de sluiting een feit worden, dan hoop Casey op een ander onderkomen voor zijn Elvismuseum.

 

‘Er zijn voldoende mensen die voor Elvis naar Doesburg komen. Dus mijn privécollectie moet te bezichtigen blijven. Alleen is gebleken dat ik van de Elvistoeristen alleen niet kan leven’, aldus Van Doorn, die vindt dat een kroeg bij een kerk moet zijn.

 

Wanneer de bruine kroeg sluit, hangt het voortbestaan van biljartvereniging King’s Place aan een zijden draadje. De vereniging telt zo’n 20 leden die verdeeld over 4 teams hun biljartwedstrijden spelen in Kings Place.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit Doesburg,Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde,Hillenaar Optiek en Hotel Doesburg.

3 reacties

 1. henk beijen

  Toch jammer dat een unieke kroeg annex Elvis museum uit het stadscentrum gaat verdwijnen.. Hopelijk is er nog een reddingsboei!f

 2. Frans van der krul

  Zo verdwijnen er steeds meer veel leuke dingen uit Doesburg helaas is dit ook slecht voor het MKB en de leefbaarheid van de stad. We moeten niet afglijden naar een suf en slaperig provinciaal stadje aan de IJssel en dus terug naar de jaren 30.

 3. robert duis

  @Frans van der Krul.

  Helemaal eens met jouw opmerkingen.

  Herinner jou- en de Ondernemersvereniging van Doesburg, waarvan ik nieuwe naam
  even kwijt ben:
  …..aan……….:
  Mijn voorstel een Jazz-Festival in Doesburg te organiseren met een budget van € 3.000.00
  op een week-end op drie plekken met zes orkesten.
  Tien ondernemers met elk € 300.00 garantie en de motor van de organisatie wordt gestart.

  In Gorssel hebben de ondernemers dat 10 jaar geleden al begrepen dat zoiets “werkt”.

  Herinner jou- en het Bedrijfsleven in Doesburg eveneens aan mijn opmerking betreffende
  de SC Doesburg, welke niet in de 5-de klasse van de KNVB thuis hoort,
  maar minstens in de Hoofdklasse van de KNVB net als SV Excelsior’31 uit Rijssen ….
  ….. welke nota bene gisteren het grote Excelsior-Rotterdam uit de ere-divisie met 4-3
  naar huis stuurde …………

  Breda & Enkhuizen (Jazz Festivals) en Volendam & Emmen (Voetbal) zijn mooie voorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑