Zondagmiddag 4 december vinden twee verschillende en bijzondere concerten plaats bij Podium Acanthus te Doesburg. Het programma wordt verzorgd door de Liedklas van het conservatorium te Zwolle: ArtEZ.

Als thema is gekozen het Engelstalige lied. De spil waaromheen het eerste concert draait is de bekende en populaire Ierse volksmelodie ‘Sally Gardens’. De tekst van dat lied is van de Ierse dichter William Yeats. Deze dichter werd zowel in Ierland als in Engeland zeer gewaardeerd.

Diverse componisten, voornamelijk Engelse, hebben het lied ‘Down by the Sally Gardens’ gebruikt voor hun composities.

Tijdens het tweede concert klinken een aantal prachtige toppers uit het Engelse liedrepertoire van dezelfde componisten uit het eerste concert namelijk Roger Quilter, Ivor Gurney en Benjamin Britten.

Voorafgaand aan de presentatie van de zang-piano-duo’s  op 4 december hebben zij intensieve masterclasses gevolgd bij de gastdocent van dit project: de beroemde Engelse bariton David Wilson Johnson. Het project als geheel staat onder leiding van de pianopedagoog van het conservatorium te Zwolle, Marien van Nieukerken

De aanvang van de concerten is om 13.30 en om 15.00 uur en een concert duurt ongeveer 30 minuten per optreden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.