De jaarlijkse controles van horecazaken in Doesburg onder leiding van de gemeente Doesburg zijn afgelopen weekend goed verlopen. Bij de meeste horecazaken was alles keurig in orde.

Bij een aantal horecaondernemers is geconstateerd dat zaken niet op orde zijn. Eén ondernemer kreeg een boete vanwege het overtreden van het rookverbod. Ook is er een aantal waarschuwingen gegeven omdat de rookruimte niet afgesloten of in orde was.  

Bij één horecazaak zijn wederom overtredingen van de vergunningsvoorwaarden geconstateerd. Dit krijgt nog een gevolg. In de nabije toekomst volgen nog meer controles.

De gemeente Doesburg heeft de leiding bij het integraal handhavingsbeleid. Er zijn jaarlijks controles bij horecazaken samen met de politie, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA), de brandweer en de gemeentelijke toezichthouders.

Naast het beter leren kennen van de ondernemers vindt controle plaats op vergunningen, hygiëne en brandveiligheid. Het doel hiervan is naleving van de wet- en regelgeving af te dwingen, overlast te verminderen of te voorkomen,  en bovendien is het ook belangrijk de concurrentie in Doesburg eerlijk te houden.

‘Doesburg is een gastvrije stad, waar de horeca floreert’, zegt Loes van der Meijs, als burgemeester verantwoordelijk voor de Openbare Orde en Veiligheid in Doesburg.

‘Het is dan wel zaak dat we het gezellig en veilig houden voor iedereen. Belangrijkste punt hierbij is dat iedereen zich aan de regels houdt die zijn afgesproken. Als burgemeester vind ik het erg belangrijk dat we die handhaven en dat doen we dus.’

De jaarlijkse controles zijn één van de prioriteiten van het integraal handhavingsbeleid. De gemeenteraad is hierover recent in kennis gebracht en wordt regelmatig over de voortgang geïnformeerd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.