Historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg houdt op zondag 4 december een kerstkaartshow. De kerstkaartshow is gratis te bezichtigen van 12.00 tot 17.00 uur.

Al tientallen jaren heeft men nostalgische kaarten verzameld. In lang vervlogen tijden was het heel gebruikelijk dat men aan familie en bekenden een ansichtkaart stuurde met de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ook wenste men elkaar zo een gelukkig kerstfeest. Uiteraard heeft De Arend gedurende vele jaren ook eigen kaarten gedrukt en ook die zijn te bewonderen.

Deze zondag ligt in de Aventsperiode en volgens de traditie mag er dan buiten op de midwinterhoorn worden geblazen. Eigenaar Arie Niks van De Arend is al tientallen jaren een bevlogen blazer op dit eeuwenoude instrument.

Daarom kan hij het niet laten om op de deze zondag zijn hoorn te laten klinken. Arie is lid van de Doesburgse Midwinterhoorngroep. En mocht u zelf eens willen proberen of u geluid uit dit instrument kunt krijgen, dan is dit een unieke gelegenheid.

Natuurlijk worden er drukdemonstraties gegeven op deze Culturele Zondagmiddag. De toegang tot de Historische Boekdrukkerij aan de Burg. Nahuyssingel 28 is gratis en is open van 12.00 tot 17.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.