Op zondag 6 november om 11.00 uur vertoont DichterbijdeIJssel in het Meulenhuus in Doesburg de documentaire “Einde en begin” over het leven en werk van Wislawa Szymborska, een Poolse dichteres die in 1996 de Nobelprijs voor de Literatuur won. Van haar zijn in Nederland meer dan 80.000 bundels verkocht; een zeer hoog aantal voor dichtbundels.


Het is bijzonder dat deze documentaire gemaakt kon worden want Szymborska houdt niet van interviews, laat Jan Vijn weten. Toch wist John Albert Jansen haar zover te krijgen dat zij aan zijn documentaire heeft meegewerkt.


Vijn: ‘Het leverde een uniek inkijkje op, ook al omdat Jansen een bijzondere documaker is die niet op de gewone manier te werk gaat. Misschien is het wel daarom dat zijn docu een van de hoogtepunten werd op het Poetry International Festival. Voorafgaand aan de vertoning houdt de heer Jansen een korte lezing’.


Na afloop serveert Giacomo’s een lichte Italiaanse lunch. Het hele programma vindt plaats in het Meulenhuus in de Bergstraat 48 in Doesburg en duurt tot 13.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro, inclusief lunch en exclusief drankjes. Reserveren is noodzakelijk vóór 30 oktober via telefoonnummer 0313-618015