Doesburg doet mee aan de Nationale Sportweek. Van 20 tot en met 27 april staat de hele gemeente in het teken van sport en sportieve activiteiten. Iedereen kan tijdens de Nationale Sportweek ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. Op zaterdag 20 april vindt de aftrap van de Nationale Sportweek 2013 plaats in Tilburg en vanaf dat moment zorgt Breedtesport Doesburg dat ook in Doesburg genoeg te doen is.

 

In Doesburg is er onder andere de mogelijkheid voor jongeren om te mountainbiken, is er een open les Start to Run (hardlopen) en bewegen de ouderen van de dagopvang samen met de kinderen van een kinderdagverblijf onder begeleiding van Jaimy Buiting.

 

Verder is er weer de jaarlijks terugkomende lunchwandeldag voor ambtenaren die dit jaar begeleid worden door Doesburgse schaatskampioen Renske Winters. Daarnaast wordt er een frisbeetoernooi, basketbaltoernooi (door Mart Janssen) en een straatvoetbaltoernooi georganiseerd. Kortom: genoeg te doen in Doesburg tijdens de Nationale Sportweek.

 

In samenwerking met Doesburg en Oranje coördineert Breedtesport Doesburg de Koningsspelen in Doesburg. Alle basisscholen hebben hier een invulling aan gegeven. De Wetelaar, Ark Stad en Ark Beinum zullen het officiële programma aanhouden. Dit betekent dat ze ook deel nemen aan het Koningsontbijt. Op deze scholen bieden het Beweegteam Doesburg en Daan Henningheim, bewegingsconsulent van de Gelderse Sport Federatie, ondersteuning.