SIJN ICT Services houdt op dinsdagavond 23 april haar eerste SIJN Special. Door middel van het organiseren van deze avond wil SIJN inwoners van Doesburg en omgeving informeren over actuele onderwerpen in de digitale wereld. Het thema van deze bijeenkomst is ‘veilig internetten’.


Tegenwoordig kan bijna niemand niet meer zonder computer. Van communiceren via social media tot bankieren, alles gaat tegenwoordig digitaal. In de afgelopen jaren heeft SIJN gemerkt dat deze overgang niet voor iedereen even vanzelfsprekend is. Onder andere daarom heeft SIJN besloten om voor alle geïnteresseerden uit Doesburg en omstreken een aantal informatieve avonden te organiseren, de SIJN Specials.

 

Special I: ‘Veilig internetten’

Tijdens de eerste avond worden de volgende sprekers verwelkomd:

– Davey Maasland, Business Development Manager van NOD32; een distributeur van virusscanners. Maasland vertelt over de functie en werking van virusscanners. Wat doen deze wel? Maar misschien nog wel belangrijker; wat doen ze niet? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

– Silvia de Wolff, kantoormanager van de ING bank. De Wolf gaat alles vertellen over de digitale sores bij banken; De gevaren van internetbankieren, maar ook van mensen die zich voordoen als bankmedewerkers. Hoe zijn deze te herkennen en nog veel meer!

– Jos Kerssen, medewerker van de Fraudehelpdesk. Kerssen gaat vertellen over privacy en internet en zal antwoord geven op de vraag welke risico’s u loopt op het internet. Want hoe onzichtbaar denkt iedereen te zijn en hoe onzichtbaar is iedereen daadwerkelijk?
Plaats, aanvang en kosten

De avond zal plaatsvinden in het Meulenhuus, aan de Bergstraat 48 te Doesburg. Inlopen kan vanaf 19. 00 uur en de avond zal beginnen om 19.30 uur. Tussen de presentaties door zal er een koffiepauze zijn. De avond duurt tot ongeveer 22:15 uur, hierna is er nog gelegenheid voor een afsluitend drankje.

 

De entree bedraagt slechts 7,50 euro per persoon, welke op de avond zelf dient te worden voldaan. Drie consumpties, die tijdens de pauze en na afloop kunnen worden genuttigd, zijn bij deze prijs inbegrepen. In het Meulenhuus is plaats voor slechts 75 mensen. Geïnteresseerden kunnen zich digitaal aanmelden via www.sijn.nl.