Net als in voorgaande jaren is er weer een team van de dagelijkse organisatie van Doesburg Binnenste Buiten op cursus geweest om tijdens het evenement de veiligheid van de bezoekers en de deelnemers te waarborgen. Ze zijn getraind door BMV Advies, het bedrijf van de Doesburger Vincent Kreileman.

 

Op zaterdag 15 juni werden de teamleden getraind door het uit Doesburg afkomstige bedrijf BMV Advies om bij calamiteiten en ongevallen snel en vakkundig hulp te kunnen bieden. Er werd een speciale BHV-cursus gevolgd, bestaande uit een theoretisch gedeelte en een aantal realistische praktijksituaties waarbij ook een team van de brandweer actief was.

 

Getraind werd wat te doen bij ongevallen, brand en extreme weersomstandigheden, ontruiming bij evenementen, maar ook EHBO en reanimatie waren deel van het programma.

 

Naast de frequente aanwezigheid van het Rode Kruis zijn er tijdens de vier dagen feest in de binnenstad altijd 6 tot 8 van deze BHV-ers op straat die snel kunnen handelen. Op de informatiepost van DBB zijn daarvoor ook de materialen en middelen aanwezig. Verbandkoffers, een AED’s (defibrillators), brandblussers en verbindingsmaterialen zijn daardoor altijd direct beschikbaar.

 

Ook tijdens andere evenementen in Doesburg, zoals Koninginnedag, Sinterklaasintocht enzovoort zijn mensen uit dit team, mede door sponsoring van BMV Advies, met hun uitrusting paraat want veiligheid heeft ook daar de hoogste prioriteit.

DBB