Doesburg hoopt op zaterdag 19 mei 2018 het middelpunt van hardlopend Gelderland te zijn. Dan vindt de eerste Doesburg City Run plaats, een hardloopevenement door het historische centrum van de stad.

De run start bij de Martinikerk en neemt de deelnemers mee langs de mooie historische binnenstad. Er zijn verschillende afstanden; 2,5 kilometer, 5 en 10 km. Ook is er een kidsrun van een halve kilometer en een hele kilometer.

Gangmaker achter de Doesburg City Run is Tony Ashek, eigenaar van hart2hart personal training en woonachtig in Doesburg. De inschrijving om deel te nemen aan het hardloopevenement kan inmiddels via info@hart2hart.nl. De opbrengst van het inschrijfgeld komt ten goede aan de Stichting Kika en de Nierstichting.

Hardlopen en de Doesburgse binnenstad is geen onbekende combinatie. Jarenlang stond in Doesburg de jaarlijkse Singelloop op het programma. Die verdween enkele jaren, maar met de alsmaar toenemende populariteit van individueel hardlopen maakt de Doesburg City Run een serieuze kans om weer vast op de agenda te komen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.