Met het koude weer op komst, wil Doesburg zich nadrukkelijk op de kaart zetten. Viking Adventure Sports wil namelijk samen met Stepteam Doesburg in Doesburg het Nederlands Kampioenschap Stepsleeën organiseren. De organisatie hoopt op korte termijn op voldoende ijs op het ‘lamme water’ tussen Doesburg en Dieren.


Peter Taai van Viking Adventure Sports wil net als vorig jaar het NK Stepsleeën houden in Doesburg. ‘De afstanden die er worden gereden zijn de 100 en 1.000 meter sprint, en de tien kilometer middenlange afstand’, aldus Taai.


Volgens Taai leent Nederland zich prima voor deze sport die in Scandinavië enorm populair is. ‘Er zijn echter nog weinig mensen die deze sport kennen, laat staan beoefenen’, aldus Taai, die stepsleeën populairder wil maken in ons land.


Leden van het Stepteam Doesburg houden zich het hele jaar door bezig met de sport. De vereniging telt zo’n twintig leden. Wanneer het tot een NK Stepsleeën komt, zullen er ongetwijfeld leden van Stepteam Doesburg deelnemen aan de wedstrijd op de ‘lamme IJssel’ net over de brug richting Dieren.