Midwinterhoorngroep Doesburg aan de bak

De Midwinterhoorngroep Doesburg is klaar voor het komend blaasseizoen, dat op 28 november begint en eindigt op 8 januari 2011. De bespelers van het oude blaasinstrument treden de komende tijd op in Doesburg en daarbuiten.


De groep blaast tijdens 26 optredens, waarvan het merendeel plaats vindt in het Openluchtmuseum in Arnhem. Daar krijgen zij, net als in voorgaande jaren, belangstelling van tienduizenden bezoekers. In Doesburg treden ze onder andere op bij IJsselzicht, Elisabeth, de Kerstsamenzang en de Kerstmarkt.


De Midwinterhoorngroep Doesburg bestaat uit Arie Niks, Freddy Vree, Paul Seegers, Wim Vaupell, Jan Weustink, Evert Jurriens en Piet Vree.


Een midwinterhoorn is een oud blaasinstrument dat heden ten dage nog wordt gebruikt in Twente, Westerwolde, Oldendiever en de Achterhoek en op sommige plaatsen in Duitsland vlak over de grens. Het lijkt het meest op een alpenhoorn. Het is een licht gebogen hoorn van berken- elzen- of wilgenhout, op ambachtelijke manier gemaakt met een mondstuk.


2 reacties

  1. pv

    wie is die man in dat blauw

  2. bennie

    wordt tijd dat deze heren is hoog van de toren blazen.
    lijkt me verrassend met de kerstmarkt bv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑