Doesburg doet mee aan de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 5 november. Op die dag wordt op meer dan 350 locaties in Nederland onderhoud gepleegd aan natuur en landschap. In Doesburg wordt onder andere gewerkt aan het knotten van de knotwilgen aan de Koppelweg en het opschonen van de bijentuin nabij de provinciale weg N317.


Landelijk namen vorig jaar ruim 12.000 mensen deel aan de natuurwerkdag. Dit jaar doet ook Doesburg mee. Op 5 november wordt gewerkt op de volgende locaties::

  • Knotten van de knotwilgen aan de Koppelweg (bij de oude IJsselloop)
  • Opschonen in de (omgeving van de) bijentuin
  • Knotten van knotwilgen aan de Bogaert

Iedereen mag meedoen. Kinderen zijn ook welkom, maar moeten wel rekening houden met werkzaamheden die niet geschikt zijn voor kinderen. Ze zullen dus meer een aanmoedigingsrol voor hun vader vervullen.


Belangstellenden kunnen zich op 5 november om 10.00 uur melden op de Stadswerf aan de Koppelweg. Vanaf hier wordt vertrokken naar de verschillende werklocaties. Tussen de middag is er een broodje en koffie. Voor gereedschap wordt gezorgd. Geadviseerd wordt om voor warme werkkleding en laarzen te zorgen. Rond 14.30 uur worden de werkzaamheden afgerond.


Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl. De landelijke natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, De12landschappen en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.