Doesburg geeft uitleg over strooibeleid

De gemeente Doesburg heeft een document gepubliceerd waarin het uitleg geeft over het te hanteren strooibeleid bij sneeuw en ijs. Zo worden eerst de belangrijkste doorgangswegen en ontsluitingswegen, zowel rijbanen als fietspaden, en steile wijkontsluitingswegen gestrooid. Het strooidocument bevat tot in detail wat de werkzaamheden zijn bij sneeuw, ijs en dreigende vorst.


Het document is te bekijken op de website van de gemeente. Daarin staat precies omschreven hoe gemeentemedewerkers te werk gaan bij (dreigende) vorst, sneeuw en ijs. Eind vorige week werd Doesburg voor het eerst geconfronteerd met sneeuwval en kon het gladheidbestrijdingsbeleid worden uitgevoerd.


Naast een uitgebreide omschrijving van de werkzaamheden is het ook mogelijk om een plattegrond te downloaden met daarop de wegen waarop wordt gestrooid. Inwoners van Doesburg wordt gevraagd om zelf hun stoep te vegen en te strooien, en kunnen hiervoor zout ophalen bij het afvalstoffendepot op de Koppelweg 20. Belangrijk is om zelf even een emmer of zak voor het strooizout mee te nemen.


1 reactie

  1. Will van Dooren

    zowel rijbanen als fietspaden?????nou ik heb de kaart bekeken en de route die ik met de fiets neem op het fiets pad naar de beinum wordt echt niet gestrooid en als die al gestrooid wordt is het middags en de auto weg wordt daar in tegen wel gestrooid dus???? zoals het veel en vaak is laat men het fietspad voor wat het is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑