Deze week ontving het Doesburgse ondernemerspaar Anne van der Meiden en Willem Beemers van Uitgeverij Gelderland het eerste exemplaar van het boek “KLASSE in de Achterhoek”. Anne was verantwoordelijk voor de fotografie, Willem verzorgde de teksten.

Tegen de achtergrond van het schilderachtige coulisselandschap brengt de Achterhoek tal van cultuurhistorisch waardevolle bestemmingen ten tonele. In “KLASSE in de Achterhoek” staan verhalen over en foto’s van sfeervolle locaties in deze regio.

Dat kunnen musea, kastelen, wijngaarden en landgoederen zijn, maar ook bijzondere horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. De kwaliteit was het belangrijkste criterium bij de selectie.

Alle zijn het bestemmingen op niveau. Doesburg is in het boek goed vertegenwoordigd. Er zijn onder meer hoofdstukken gewijd aan Het Arsenaal, de Gasthuiskerk en museum Lalique.

De mensen achter de coulissen spelen de hoofdrol in dit boek over een regio die de aanduiding Achterhoek als geuzennaam koestert. Al 350 jaar. In 1668 dichtte Willem Sluiter: “Waer iemant duisent vreugden soek/ Mijn vreugt is in dees achter-hoek”

“KLASSE in de Achterhoek” is verkrijgbaar bij de boekhandel en ook te bestellen via internet.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.