Op 6 mei staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Op meer dan 25 adressen is tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven. Het culturele aanbod is zeer gevarieerd.

Galerie Op het Trepken is al jarenlang een vast adres op de route. Hier is het werk van Margo Ellen te zien. Dat bestaat voornamelijk uit schilderijen, grafiek en beelden. Reizen naar Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Europa zijn voor de kunstenares een bron van inspiratie. Ze wordt geraakt door de symboliek van oeroude culturen, verweven met hun volk. Voor Galerie Op het Trepken is de lentemaand mei een mooie gelegenheid om 25 procent atelierkorting te geven.

Op de bovenste etage van De Waag exposeert Fotoclub FODO het werk van de themagroep Bewegen, sport & actie. De leden van de groep bezochten evenementen van sporten met veel snelheid, dynamiek en emotie, zoals motorcross, rugby, boksen en skateboarden. De uitdaging voor de fotograaf is om deze elementen optimaal tot uiting te laten komen via een stilstaand, tweedimensionaal beeld.

De expositie ‘De IJssel, de mooiste rivier van Nederland’ in museum De Roode Tooren heeft inmiddels meer dan 10.000 bezoekers mogen begroeten en is nog te zien tot en met zondag 13 mei a.s. Deze Culturele Zondag is dus een van de laatste gelegenheden om de tentoonstelling te bekijken.

Bij de historische boekdrukkerij De Arend zijn tientallen kleurrijke waterverfschilderijen te bewonderen en tegen schappelijke prijs te koop. Deze aquarellen zijn voornamelijk landschappen met boerderijen. Ook stadsgezichten van Doesburg en Zutphen zijn aanwezig. Tevens is er één van de watermolen in Keppel. Boslandschappen zijn er in overvloed alsmede stillevens. Indien het weer het toe laat, zal er een buitententoonstelling worden ingericht.

In de drukkerij zal de drukpers niet stil staan, want er liggen diverse opdrachten te wachten op uitvoering. Uiteraard krijgen de bezoekers informatie over het eeuwenoude ambacht van de boekdrukkers en zetters. Onlangs is het Pater Noster op een zeer bijzonder wijze gedrukt op eveneens zeer bijzonder papier van de Middelste Molen in Eerbeek.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 6 mei gesloten zijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.