De Italiaanse wijnmaker Francesco Buffalini, bekend van de kwaliteitswijnen van het Toscaanse wijnhuis Fattoria La Massa, komt naar Doesburg. De wijnmaker geeft een masterclass met Italiaanse topwijnen bij Gasthuis du Soleil.

Dat gebeurt op zondag 27 mei. Dan worden de mooiste Italiaanse wijnen uit diverse streken van Italie geproefd tijdens een exclusieve masterclass en proeverij bij Gasthuis du Soleil.

U kunt deze middag proeven en genieten van een mooie reeks van circa 30 heerlijke wijnen, zoals onder andere een Vino Nobile uit Toscane, een Barolo uit Piemonte en wat te denken van een Etna wijn uit Sicilië.

De proeverij wordt georganiseerd door The Wine Connection, gespecialiseerd in zeldzaam te verkrijgen Italiaanse kwaliteitswijnen die internationaal hoog gewaardeerd worden.

Voor deze middag komt speciaal uit Italië wijnmaker Francesco Buffalini van het Toscaanse wijnhuis Fattoria La Massa over. De wijnen van dit wijnhuis worden onder andere geschonken in Michelin sterrestaurants in Frankrijk.

Voorafgaand aan de proeverij geeft Francesco exclusief voor The Wine Connection en Du Soleil een interessante masterclass. Uiteraard kunnen bij deze proeverij de nodige lekkere bijpassende hapjes van Rene van Doornum niet ontbreken om de gastronomische mogelijkheden uit te proberen en de wijnen nog meer tot hun recht te laten komen.

Programma:
12.30 – 13.30 uur
Masterclass in het Engels gegeven door Francesco Buffalinivan Fattoria La Massa (gelimiteerde toegang).
14.00 – 17.00 uur
Uitgebreide wijnproeverij met hapjes

Inschrijven voor de proeverij en/of masterclass kan tot 23 mei: stuur een bericht naar info@dusoleildoesburg.nl. De kosten voor de proeverij met hapjes bedragen 10 euro per persoon.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.