De kidskunstenaars van 0313 presenteren Moss-art tijdens de culturele zondag van 2 maart. De twaalf Moss-art schilderijen zijn in een openlucht expositie te zien, in de binnenstad van Doesburg, van 14.00 – 17.00 uur. Het thema is: ‘Doesburg groen’. De kidskunstenaars richten zelf de expositie in op schilderezels in de openlucht. Op deze manier dragen jongeren bij aan een groener en leuker leef klimaat. Er is in twee technieken gewerkt, het groeimodel en de plaktechniek. In beide gevallen levert het een levend schilderij op wat door nat houden prachtig groen blijft.

 

Dit is het tweede project dit seizoen van Kidskunst. ‘Doesburg schoon’ werd half december afgesloten met het maken van schone graffiti op stoepen in het centrum. Doesburg vrij gaat 27 maart van start. Het bouwen van je eigen vrijheidsmonument met bamboestieken en origami vogels. Het resultaat van die kidskunst lessen zal te zien tijdens de herdenking van 4 mei. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Inschrijven voor deze ronde kan via Sjors creatief of via  www.kidskunst.info.

 

Deze laatste ronde belooft een bijzonder project te worden door dat ‘Doesburg Vrij’ een onderdeel is van het project ‘Vogels van de Vrijheid’. Een unieke samenwerking tussen de Doesburgse bassisscholen, 0313ART, Kidskunst en een solo expositie in de Martinikerk van de grafisch kunstenaar André Bikker. Allemaal onder het motto ‘Vogels van de Vrijheid’.

kidskunst