Op initiatief van GroenLinks Doesburg staat in samenwerking met Wheels4all Dieren en de gemeente Doesburg sinds kort een deelauto in Doesburg. Iedereen met een abonnement van Wheels4all kan voordelig gebruik maken deze auto. De auto staat op parkeerplaats de Turfhaven.


Veel mensen hebben een (tweede) auto, waar ze weinig gebruik van maken, terwijl de kosten oplopen. Een buurtauto kan dan een goed en milieuvriendelijk alternatief zijn. Door de auto te vervangen door een deelauto is het mogelijk om al snel geld te besparen’, aldus een woordvoerder van GroenLinks Doesburg.


Omdat er volgens GroenLinks in Doesburg grote belangstelling is voor een deelauto, heeft Wheels4all een Honda Jazz op proef geplaatst. Bevalt deze auto en wordt er voldoende gebruik van gemaakt, dan beslissen de Doesburgse gebruikers welke auto(’s) er definitief geplaatst zullen worden. Er wordt naar gestreefd om na deze proefperiode met minimaal twee auto’s te beginnen.


Iedereen kan lid worden van Wheels4all om gebruik te maken van deze auto en van tweehonderd andere auto’s in de rest van het land, waaronder drie auto’s in Dieren. De buurtauto’s zijn 24 uur per dag beschikbaar. Leden kunnen deze auto gebruiken op het moment dat het hen uitkomt.


De buurtauto is voordelig als (tweede) auto voor iedereen die minder dan tienduizend kilometer per jaar rijdt. Volgens een berekening door de Consumentenbond, levert dat zeker een besparing op van 1600 euro per jaar, aldus GroenLinks Doesburg.


Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Mywheels via: https://mywheels.nl/aanmelden. Een lidmaatschap kost 5 euro per maand, verder wordt er een bedrag per uur en kilometer betaald. Opzeggen kan per maand. Als welkomscadeau betalen Doesburgse deelnemers de eerste twee maanden geen abonnementsgeld en ontvangen zij van Wheels4all een cadeaubon voor een tweede rit, waarbij de uren niet in rekening worden gebracht.