Op initiatief van de Taalwerkplaats Doesburg wordt op 30 oktober een informatieavond gehouden over het thema Levensboeken. Eva Hupkes, vrijwilliger bij Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA), vertelt over haar ervaringen met het zeer succesvolle project. Vrijwilligers en geïnteresseerden kunnen vanaf 19.15 uur terecht in de Buurtacademie aan De Linie 4 in Doesburg.
Boekwinkels en internet staan er vol mee: biografieën. Vaak kennen we de levens van nationale en internationale beroemdheden beter dan die van onze ouders en grootouders.
In Den Haag is men vijf jaar geleden gestart met het project Levensboeken. Vrijwilligers worden gekoppeld aan ouderen om hun levensverhaal op te tekenen. Het blijkt een groot succes, meldt Frans Hijman van Buurtacademie waar de Taalwerkplaats Doesburg onder valt. Er zijn in de hofstad inmiddels ruim honderd levensboeken geschreven. In navolging van Den Haag hebben meerdere steden het project omarmd.
De vrijwilligers van de Taalwerkplaats Doesburg denken dat ook oudere Doesburgers veel te vertellen hebben en dat zij het waardevol vinden om hun verhaal voor het nageslacht of gewoon voor henzelf te bewaren. Daarom wil de Taalwerkplaats ook hier de Levensboeken introduceren.