Kijk niet gek op als u op de avond van 27 oktober vreemde, spookachtige Halloweenfiguren tegenkomt in Doesburg. Want… er ontwikkelt zich een heuse traditie: de Halloweentocht van 0313. Griezelen zich in 2011 nog zo’n 115 deelnemers een weg door donker, spookachtig Doesburg, dit jaar kunnen er, wat de organisatoren betreft, nog veel meer bij. Het is dit jaar de derde keer dat jongerencentrum 0313 de Halloweentocht organiseert.


Zijn er in 2010 nog niet heel erg veel deelnemers (het is tenslotte de eerste keer), het is wel zó leuk dat zich in 2011 meer dan 100 kids aanmelden om mee te doen. Voor een groot deel serieus verkleed in echte griezelkleren genieten ze van een spannende griezeltocht. De organisatie hoopt dat zich dit jaar nog meer deelnemers aanmelden.


‘Een grote groep vrijwilligers zijn er al maanden druk mee’, vertelt coördinator Jan Willem Klink. ‘Vorig jaar was het echt geweldig en dit jaar wordt er nog meer aandacht besteed aan het uitnodigen van de jeugd van Doesburg. Ze hebben zelfs twee sponsoren gevonden voor de tocht. Het belooft heel spectaculair te worden en ja, er is ruimte voor 250 deelnemers, maar vol = echt vol.’


Het is de bedoeling dat kids en jongeren zich opgeven met een team dat minimaal uit vier en maximaal uit tien personen bestaat. Vanaf zes jaar mag iedereen meedoen, maar elke groep moet wel een volwassen begeleider (18+) hebben die meeloopt.


De teams vertrekken vanaf 19.00 uur bij 0313 (Linie2), komen onderweg allerlei vreemde, griezelige figuren tegen en doen aan verschillende griezelactiviteiten mee. De tocht eindigt ook bij 0313 waar de deelnemers samen nog genieten van een drankje en griezelige ervaringen kunnen uitwisselen.


Op de website van 0313 is te vinden hoe deelnemers zich kunnen aanmelden: www.0313doesburg.nl.