GroenLinks wil aan de slag met openbare verlichting

De openbare verlichting in Doesburg kan vermoedelijk beter en goedkoper. Dat stelt GroenLinks Doesburg. Volgens GroenLinks wordt er op dit ogenblik een veelheid aan armaturen en lampen gebruikt en deze zijn deels verouderd en niet zuinig met energie. Het vervangen van lampen is bovendien arbeidsintensief en duur, vindt GroenLinks.


GroenLinks heeft de kosten van de openbare verlichting al begin 2011 bij het College onder de aandacht gebracht. Daarbij is onderbouwd aangegeven dat een besparing op de openbare verlichting van cirva 32.000 euro per jaar realistisch is. Voorwaarde is dat er dan meer gebruik wordt gemaakt van energiezuinige lampen, het beheer doelmatig wordt ingericht en de brandduur wordt beperkt.


‘De techniek is dus verbeterd, maar ook het denken over de verlichting is veranderd. Dit heeft geleid tot nieuwe richtlijnen vanuit de landelijke overheid over de openbare verlichting (ROVL 2011). Met deze nieuwe richtlijnen wil de Gemeente Doesburg in 2013 een beleidsplan openbare verlichting opstellen’, aldus GroenLinks.


In verband hiermee wil GroenLinks graag van Doesburgers weten wat ze vinden van de openbare verlichting. Mag het wat minder of moet er juist wat bij? Kan het licht eerder uit of moet het juist eerder aan? Of zijn er andere opmerkingen of vragen over de openbare verlichting in Doesburg? Antwoorden op deze vragen kunnen naar doesburg@groenlinks.nl

6 reacties

 1. W van Dooren

  goed plan, het valt mij nogal eens op dat de verlichting op de ooi/Doesburg in de ochtend tot middags aanstaat dus de hele dag verlichting is een beetje overdreven.

 2. Frans van der Krul

  W van Dooren,
  Het gebeurt op de “Ooi” ook regelmatig, wel eens gebeld naar het gemeentehuis.Hierop kreeg ik te horen dat dit was om te controleren welke lampen er stuk zijn.(en dan te vervangen)
  Wanneer men tot vervanging wil overgaan zoals GrL wil, doe dit dan verstandig, doe het pas als de lantarenpalen(openbare verlichting) aan vervanging toe zijn, twee vliegen……

 3. Kees van Immerzeel

  Frans: 1 van de verbeter punten is de inspectie van de lampen in het donker uit te voeren (niet overdag). Scheelt elke maand toch weer zo’n 8 uur stroom…

 4. Frans van der Krul

  Kees, ben het geheel met je eens, scheelt zeker 8 uur stroom.
  Weet je wat het arbeidsloon is van iemand die moet werken na 18.00 uur?

 5. Gert-Jan Tas

  @Frans
  Overuren worden door het aanstaande kabinet toch tegen 100% betaald; je moet blij zijn dat je werk hebt. Toch?

 6. Frans van der Krul

  Gert-Jan,
  Ik weet niet of dit waar is, zoals je weet worden de arbeidsvoorwaarden in overleg van Werkgevers met de Vakbonden vast gesteld en door een kabinet algemeen bindend verklaard.Als je werk hebt moet je nu zeker blij zijn, maar helaas…. geld niet voor iedereen, vrijwilligerswerk is er genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑