De gemeente Doesburg staat positief tegenover het doortrekken van de A15 naar de A12. Een motie van Stadspartij Doesburg hierover werd met tien stemmen voor en vijf stemmen tegen aangenomen. Doesburg ziet economische voordelen in het doortrekken van de A15 naar de A12.


Stadspartij Doesburg bracht donderdagavond een motie in stemming waarin het opmerkt dat het doortrekken van de A15 voor economische groei van Doesburg en de regio zorgt, dat er een betere verkeersdoorstroming in de regio komt en dat het goed is voor Doesburgse transportbedrijven.


De motie werd met 10 om 5 stemmen aangenomen. Allen GroenLinks en de SP stemden tegen. GroenLinks wees op het feit dat het onvoldoende duidelijk is hoeveel het economische voordeel is en dat het verbreden van de A12 en meer bussen en treinen een beter alternatief zijn. De SP liet weten ook voor meer openbaar vervoer te zijn en tegen meer asfalt.


In een toelichting liet Stadspartij Doesburg weten met het aannemen van de motie ook een positief signaal af te willen geven aan andere gemeenten in de regio.