Doesburg Kiest (4)

In de vierde aflevering van Doesburg Kiest vragen we de lijsttrekkers van de zeven politieke partijen in Doesburg waarom ze voor of tegen hebben gestemd op het verzoek om 75.000 euro subsidie te geven aan Doesburg 777, de organisatie die een jaar lang activiteiten wil organiseren ter ere van de 777ste verjaardag van Doesburg.

10 reacties

 1. robert duis

  @Doesburg777FEEST.

  In deze aflevering komen voornamelijk twee begrippen naar voren:

  1) Wat zeggen de “REKENMEESTERS”:

  Doesburg777 kost voor een JAAR lang allerlei “happenings” een kleine € 7.00 per Doesburger.

  2) WAT LEVERT dit FEEST op?

  Een FEEST levert meestal alleen HOOFDPIJN op.
  Gezien het feit dat dit geen “FEEST” is, maar 12 maanden lang een “PROMOTIE” voor de STAD DOESBURG,
  kan rustig van een INVESTERING gesproken worden.

 2. Nico van Zalen

  @Robert,
  Wat levert de investering op?

 3. Nico van Zalen

  Goede aflevering trouwens. Het geeft een goed beeld hoe moeilijk of makkelijk partijen met geld omgaan. Goede vragen ook van de interviewer.

 4. robert duis

  @Nico van Zalen.

  Dat ga ik U proberen te vertellen in September 2015. “Bij Leven en Welzijn!”
  Dan zal na EEN JAAR “happenings” van velerlei aard, een balans opgemaakt kunnen worden.
  Wat het oplevert is niet altijd uitsluitend en alleen in pecunia uit te drukken.
  Indien de bekendheid van Doesburg door de extra aandacht die Pers – Radio en TV heeft gegeven
  iets omhoog is gegaan, dan zal het Bedrijfsleven in/van de stad Doesburg daar zeker van kunnen profiteren
  en dat dan ook nog op langere termijn.
  Garanties bestaan evenwel niet bij investeringen en U kent de slogan: “Resultaten in het verleden ………!”

 5. Johan Kousbroek

  Heren van de Doesburgse media, dit is weer een goede. Deze vraag speelt echt bij veel Doesburgers. Top!

  @Robert Duis
  helemaal goed, maar tussen de regels zit de info die voor ons als kiezer ook informatie geeft over de te stemmen partij!

  Zo is bijvoorbeeld de SP weer eens lekker kortzichtig bezig. Als er geen stikkertje zorg ofzo op zit moet je tegen zijn.
  De zeer positieve reactie van de PVDA en de positieve maar te zware woorden van de VVD geven mij de indruk dat het wel goed komt. Hierbij komt dat de werkelijke kosten voor mij maar 7 euries zijn, dan kan ik haast niet meer tegen zijn.
  Maar toch als dat vergezeld wordt met woorden als werkgelegenheid, goodwill en andere revenuen, dan gaan mijn haren recht overeind.
  De CDA lijkt wel persoonlijke grieven als grondslag voor de keuze voor of tegen te hebben. Maar ze hebben wel meer fout. Ik hoorde hier: “Een Doesburgse aannemer” Nou dan heb ik een vraagje: Waar is die aannemer gevestigd en hoeveel Doesburgse inwoners werken er daar? Het antwoord laat zich raden: Duiven en Zevenaar (dus niet in Doesburg) en ik heb tijdens de werkzaamheden voor mijn deur alleen mensen van ver buiten Doesburg gesproken!
  Overigens sponsort die aannemer veel sport activiteiten/verenigingen in Doesburg en daar ben ook ik hem dankbaar voor, maar om hem dan daarvoor een Doesburgse aannemer te noemen…
  Alle andere partijen verwoorden dat ze er wel even over hebben moeten nadenken en dat hebben ze goed!
  Nadenken en gefundeerd een beslissing nemen, daar kan de SP nog een voorbeeld aan nemen.

  De heer Bollen heeft me hier met zijn enthousiasme echt overtuigd. Maar het is de opmerking van Robert die me echt positief gemaakt heeft: 7 euro heb ik er wel voor over! Dus punt voor Robert!
  Ik ben de stand even kwijt maar er zullen wel wat nullen en enen ofzo bij zitten!

 6. Frans.van der Krul

  Robert,
  Verliezen uit het verleden is geen garantie voor winst in de toekomst!

 7. Mevr. H.F. Steenbergen

  Wat is het programma van 777????

  Bedrag wordt door verschillende partijen op een andere manier uitgelegd.
  Wees eens duidelijk. Zoek de papieren even op en publiceer dit op Doesburgdirect. Dan krijg wij bewoners een duidelijk beeld wat er precies is afgesproken betreft het bedrag € 75.000. Het bedrag vind ik persoonlijk te hoog.

  Om een dergelijk feest te organiseren om Doesburg op de kaart te zetten, had misschien ook op diverse andere manieren bewerkstelligd kunnen worden. We hebben al zoveel toeristen, er moeten meer bedrijven komen die zich in Doesburg willen vestigen. (v.b. metaalsector, industrie, uitzendbureaus, etc.). Dit komt ten goede van de werkgelegenheid. Voor de toeristen hebben we al diverse activiteiten in Doesburg.

  Een klein budget feest of een popfestival (b.v. TROS Muziekfeest op het plein) dit kan net zo leuk zijn voor jong en oud, dan al die dure ideeën die geld moeten opleveren. Deze investering zal alleen maar meer geld kosten dan het zal op leveren.
  Van de helft van het geld hadden we een aanbouw kunnen plaatsen voor de bibliotheek of een toekomstig schoolgebouw als activiteiten buurtcentrum kunnen oprichten of het school zwemmen meer kunnen geven. Een dergelijk muziekfeest zou dan alleen voor de inwoners van Doesburg moeten zijn anders krijg je te veel publiek en is het geen feest meer voor de Doesburgers.

  Tevens wordt er na mijn inzien te weinig reclame gemaakt voor 777. Er komt iets van het Koninklijke Militaire Kapel naar Doesburg, maar moet je daarvoor betalen? Ik lees dit niet in het Doesburg streekblad of op Doesburgdirect. Hoe weten de ouderen onder ons die geen internet hebben hoe ze daar kunnen komen (vervoer).Tip: geef een programma boekje uit, zodat iedere Doesburger weet wat er is afgesproken en komen gaat.

  Heel veel succes met het organiseren van 777 maak er iets moois van.

 8. Wim Robbertsen

  @johan Kousebroek
  Hoornstra is op dit moment nieuwbouw aan het plegen maar zit gewoon op de Leigraafseweg (nu tijdens de bouw even in Duiven / Zevenaar). Als CDA Doesburg hebben wij geen (persoonlijke) grieven over het feit dat het feest voor dit bedrag door gaat. Je kunt van mening verschillen zonder grieven te hebben, dat is normaal. Punt is dat het anders had gekund, met minder geld en met /voor Doesburgers only. Zeker in deze tijd.

 9. Cor Rosdmalen

  Aan de Didamseweg in Doesburg zit al jaren een (goede) Doesburgse aannemer : CLAUS ! Telt die niet mee? Dus Hoornstra is niet de enige!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑