Doesburg krijgt watertappunt in centrum van de stad

Doesburg doet mee aan Join the Pipe, het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers. In het centrum van de stad, pal naast het onafhankelijkheidsmonument, komt een watertappunt. Dit watertappunt wordt gesponsord door Vitens.

 

Dat laat Appie van de Beek van de Stadspartij Doesburg desgevraagd weten. ‘De wens van de raad was om weer water uit het monument te laten stromen. Maar dit was uit technisch en hygiënisch oogpunt niet mogelijk. Als tegemoetkoming wordt er een door Vitens gesponsord watertappunt geplaatst naast het monument’, aldus Van der Beek.

 

Join the Pipe is een social netwerk van kraanwaterdrinkers met een droom; het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen van schoon drinkwater te kunnen voorzien. De organisatie zet met diverse projecten in op het belang van schoon drinkwater en hoopt zo gelden op te halen om met name in arme laten te werken aan de bouw van watertappunten. In ons land zijn inmiddels enkele honderden watertappunten geplaatst waaronder in Doetinchem, Zutphen en Velp.

 

3 reacties

 1. Frans Schilderman

  Heel mooi,en nu nog de boom terug,stond er vroeger namelijk ook,zie oude situatie in eerder bericht over het monument.

 2. Peter van den Broeke

  Ben het met Frans eens, prachtig monument maar eeuwig zonde van zo’n boom. Daar wordt, hoop ik, wel een oplossing cq vervanging voor gezocht?
  Okay, een watertappunt. Wie gaat dit beheren? En wie houdt er ’s nachts toezicht, met name op vrijdag- en zaterdagnacht? Is het geheel “hufterproof” en afsluitbaar?
  Ik hoor het graag.

 3. Wil van Dooren

  en dat water punt dan op de Contre Escarpe (aanlegsteiger)??? een ijzeren “kunstwerk” waar men ooit ook water uit kon halen via een kraantje als je er op drukte….waarom daar ook niet???? waarschijnlijk omdat men bang was voor vandalisme, dus net als reacties hier voor mij, wie houd dat in de gaten en vooral wat gaat dat weer niet kosten….want het is leuk om overal aan mee te willen doen maar dan moet je het wel kunnen betalen en dat is nu net wat Doesburg een beetje te kort komt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑