Opnames in Doesburg voor nieuwe grote Nederlandse film

Doesburg krijgt een prominente rol in een grote nieuwe Nederlandse film; Knielen op een bed violen. Het gaat om een verfilming van het succesvolle boek van Jan Siebelink en in de film spelen acteurs Barry Atsma en Noortje Herlaar de hoofdrol. De film komt begin 2016 uit.

 

Doesburg is een van de locaties waarin de film zich afspeelt. Afgelopen tijd zocht een locatiescout van NL Film, de product van de film, naar geschikte panden in Doesburg. Verwacht wordt dat op korte termijn wordt begonnen met de filmopnames in Doesburg.

 

Knielen op een bed violen is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes. De film vertelt het verhaal van Hans en Margje, gespeeld door Barry Atsma & Noortje Herlaar.

 

Atsma is bekend van diverse rollen in series als Baantjer, Rozegeur & Wodka Lime, Voetbalvrouwen en Gooische Vrouwen. In 2009 won hij een Gouden Kalf als beste acteur voor de film Komt een vrouw bij de dokter.

 

De regisseur van de film is Ben Sombogaart. Sombogaart begon zijn opleiding aan de Filmacademie van Amsterdam met het regisseren van onder andere het tv-programma Achterwerk in de kast. Product van de film is NL Film. Dit bedrijf is onder meer bekend van de tv-series Penoza, Moeder ik wil bij de Revue en Keijzer en de Boer Advocaten.

 

Begin 2016 komt de film Knielen op een bed violen uit. Een grote marketingcampagne van Nederlands grootste distributeur A-Film zal ervoor zorgen dat deze film aan niemand ongemerkt voorbij zal gaan. KRO/NCRV zijn co-producent en zullen de film op televisie promoten en na ruim een jaar uitzenden.

 

5 reacties

 1. Richard Kok

  Het is natuurlijk nog afwachten wat we uiteindelijk te zien krijgen van Doesburg, maar het decor van onze binnenstad moet goede promotie voor de stad opleveren via deze film. Erg goede ontwikkeling!

 2. Marjolijn Kosterman

  Wat leuk dat er een boek van Jan Siebelink verfilmd wordt en dat de opnames ook in Doesburg plaatsvinden.
  Ik heb op de Pr. Bernhard mavo Franse les van meester Siebelink gehad.
  Ben heel benieuwd naar de film.

 3. Willy van Dooren

  als de scene net zo lang duurt als bij pastorale 43 ( https://www.youtube.com/watch?v=rP8lPh0MXyc ) dan moet je wel heel goed opletten… maar het is altijd leuk als Doesburg (hoop op een positieve manier) in de picture komt…

 4. Wim Robbertsen

  De eerste opnames zijn overigens al gemaakt in een leegstaand huis op de Veerpoortstraat.

 5. Doree Colenbrander

  Oh leuk! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑