Doesburg: ‘Meld roetdeeltjes van brand Zevenaar’

De gemeente Doesburg roept inwoners op om bij het aantreffen van roetdeeltjes als gevolg van de fabrieksbrand in Zevenaar dit te melden via het speciale telefoonnummer 088-3556453. In het gebied tussen Zevenaar en Doesburg kunnen roetdeeltjes worden aangetroffen.

 

Vanochtend werd de regio opgeschrikt door een grote uitslaande brand op het industrieterrein in Zevenaar. Naast een enorme rookontwikkeling, die tot in Doesburg is te zien, zijn er tot in Doesburg roetdeeltjes aangetroffen.

 

Deze roetdeeltjes bevatten mogelijk de schadelijke stoffen broom en dioxine. Het RIVM onderzoekt de schadelijkheid van de roetdeeltjes. Zodra hierover meer bekend is, wordt hierover gecommuniceerd, laat de gemeente Doesburg weten op haar website.

 

Inwoners van Doesburg die roetdeeltjes aantreffen, worden geadviseerd hier van af te blijven en de deeltjes te melden via 088-3556453. Verder wordt geadviseerd om niet naar het rampgebied te gaan en bij rookontwikkeling deuren en ramen dicht te houden.

 

Update 7 september: De gemeente Doesburg meldt dat er alleen asbest is aangetroffen o de plaats van de brand zelf. ‘Wel roetdeeltjes in groot gebied neergedaald. Is geen asbest’, meldt de gemeente.

7 reacties

 1. Irene Bieleman

  Hoe herken ik dat?

 2. Wesley - NL Alert

  Hallo! Ik reageer hier namens NL Alert.

  Deze dienst voor je mobiele telefoon is vorige week ingezet tijdens deze brand in Zevenaar, om mensen in de directe omgeving te informeren. In het tekstbericht stond wat er aan de hand was en wat mensen in de buurt het beste konden doen. Mensen werden opgeroepen om ramen en deuren te sluiten in verband met rookontwikkeling.

  Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je NL-Alert instellen op je mobiel.
  Als je dat nog niet hebt gedaan hebt, vind je op http://www.nl-alert.nl de instructies daarvoor.
  Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

  Mocht je nog vragen hebben over het instellen van je mobiele telefoon, plaats hier dan een berichtje.

  Wesley – NL Alert

 3. Richard Kok

  @Wesley,
  Ik heb een NL Alert ingesteld, maar niets ontvangen over deze brand. Dus jullie systeem werkt blijkbaar nog niet naar behoren…..

 4. Frans van der Krul

  Ik kan mijn telefoon niet instellen, samsung GT-S5570 staat niet in de lijst, jammer.

 5. Gert-Jan Tas

  Ik heb er zelfs 2 (verschillende) gekregen (Samsung S4)

 6. Wesley Team NL-Alert

  @Richard Kok. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het controlebericht niet hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je telefoon tijdens het uitzenden van een bericht in een ruimte bevond met slecht bereik, of dat de telefoon nog niet goed is ingesteld. Kijk op http://www.nl-alert.nl of en hoe je je telefoon kunt instellen voor NL-Alert.

 7. Richard Kok

  @Wesley
  Mijn telefoon had op dat moment prima bereik en is ingesteld. Dus dat is niet het probleem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑