In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 14 september om 14.00 uur de kinderfilm Sjakie en de chocoladefabriek’ gedraaid in het kader van Open Monumentendag. De toegang is daarom gratis.

 

In een klein stadje worden de heerlijkste snoepjes ter wereld gemaakt in de chocoladefabriek van Willy Wonka. Kleine Sjakie komt elke dag na zijn kranteronde voorbij de mysterieuze fabriek. Sjakie woont bij zijn moeder en zijn 4 grootouders. Op een dag verneemt Sjakie dat Willy Wonka 5 gouden briefjes zal verstoppen in 5 chocoladerepen. Wie een briefje vindt, wint een bezoek aan de fabriek en genoeg snoepjes voor de rest van zijn leven.

 

Sjakie vindt een zilverstuk op straat en haast zich naar de snoepwinkel waar hij twee Wonka repen koopt. Hij doet het papier eraf en dáár is een van de gouden briefjes. De winnende kinderen mogen de wereldberoemde chocoladefabriek bezoeken. Maar één voor één verdwijnen ze. Alleen de arme, maar ook erg pientere en doodeerlijke Sjakie blijft over…

 

De film is voor kinderen vanaf 5 jaar en is een Nederlandse versie. Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegang is gratis, met limonade en een versnapering in de pauze. Meer informatie is te vinden op http://teil.badhuis-doesburg.nl.

kinderfilm