De gemeente Doesburg is met Advies- en Ingenieursbureau DHV uit Amersfoort in gesprek over een eventuele vergoeding, nu DHV openlijk heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt bij de aanleg van riolering in de wijk Noordelijk Molenveld. Over de hoogte van de eventuele vergoeding worden geen uitlatingen gedaan. Dat laat de gemeentewoordvoerder weten.


Vorige week liet DHV op DeGelderlander.nl weten dat er uit eigen onderzoek is gebleken dat er fouten zijn gemaakt bij het opstellen van het bestek. Daarmee geeft het voor het eerst toe dat het fout zat. Aanvankelijk werd uitgegaan van een kostenplaatje van 2,8 miljoen euro voor het vervangen van het rioolstelsel in de wijk. De werkelijke kosten bleken later uit te komen op 4,9 miljoen euro.


Door de rioolaffaire moest wethouder Hofman het veld ruimen. Hij werd verantwoordelijk gehouden door de financiële tegenslag bij de wijkrenovatie. Hofman heeft altijd gezegd ter goede trouw te hebben gehandeld in de zaak en het ontslag niet te begrijpen.


Gemeentewoordvoerder Rob Groen laat weten dat de gemeente nu in overleg is met DHV over een eventuele vergoeding. ‘Over de hoogte worden geen uitlatingen gedaan, voor zover daar al iets over te zeggen is’, aldus Groen.