Donderdag 11 augustus was het feest in woonzorgcentrum St. Elisabeth. Op die dag werd er een speciaal gemaakte duofiets aangeboden aan de ouderen in Doesburg. Al lang bestond er een wens voor zo’n speciale fiets voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar toch in beweging willen blijven en willen genieten van een fietstochtje. Steeds waren de aanschafkosten het struikelblok tot een ambtenaar van de Gemeente Doesburg het team welzijn van St. Elisabeth tipte om hiervoor een aanvraag in te dienen bij de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht. Omdat deze kloosterorde in het verleden ook bezittingen had in Doesburg, kon met hun financiële steun de fiets worden aangeschaft.


In het bijzijn van vertegenwoordigers van de Ridderlijke Duitsche Orde, Gemeente Doesburg en de Doesburgse ouderenbonden werd de fiets, onder groot enthousiasme van de bewoners onthuld. ‘s Middags kon er een eerste fietstochtje worden gemaakt over de IJsselkade.


Deze duofiets heet officieel “Fun2Go” en biedt niet alleen bewoners van St. Elisabeth, IJsselzicht en De Hessegracht de mogelijkheid om samen met een begeleider een fietstochtje te maken, ook andere ouderen en mensen met een beperking uit Doesburg kunnen gebruik maken van deze bijzondere fiets.


De fiets is op maat gemaakt door de firma Van Raam uit Aalten nadat bewoners van St. Elisabeth hun wensen hadden aangegeven en werd geleverd door Xycleservice uit Doesburg.


De fiets heeft acht versnellingen en is voorzien van een ondersteunende elektrische aandrijving. Voor de veiligheid van de bijrijder is er een veiligheidsgordel, zijn er armleuningen en speciale pedalen aangebracht.


De fiets kan voor dagdelen gebruikt worden.In principe is een dagdeel: de ochtend, van 10.00 uur tot 13.00 uur of de middag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Echter, in overleg is ook veel mogelijk. Voor het gebruik wordt een klein bedrag in rekening gebracht om onderhoud en verzekering van de fiets te bekostigen.


Als mensen graag de fiets willen gebruiken dan kunnen ze de fiets reserveren bij de receptie van St. Elisabeth of, als deze niet bezet is, bij de medewerkers van team welzijn. Voor afspraken kan er gebeld worden met de receptie van St. Elisabeth, telefoonnummer 0313-610600.