Het lijkt als de dag van gisteren dat Hotel Doesburg haar deuren heeft geopend, maar eind augustus is het inmiddels alweer een jaar geleden dat Monique van den Berg en Joop Bergevoet hun bedrijf aan de IJsselkade zijn gestart. Ondanks de tijd waarin ze deze uitdaging zijn aangegaan kunnen ze terugkijken op een succesvol eerste jaar, zo laten de ondernemers weten. Hotel Doesburg heeft de hele maand september een speciaal verjaardagsdiner op de menukaart staan om deze mijlpaal te vieren.


Het is 1 augustus 2010 als Monique van den Berg en Joop Bergevoet de sleutel van hun bedrijf in ontvangst nemen. Na een aantal verbouwingen en het wachten op de nodige vergunningen opende het Hotel op 20 augustus 2010 zijn deuren voor het publiek.


Al vanaf het eerste moment zijn de twee enthousiaste en gedreven ondernemers continu bezig om de faciliteiten van het familiebedrijf op de kaart te zetten. En met succes, zo stellen ze zelf. Na een jaar keihard werken hebben al vele gasten, zowel regionaal als landelijk, door hun inspanningen kunnen genieten van de faciliteiten die het bedrijf te bieden heeft.


De ondernemers blijven continu investeren in het bedrijf. Zo ligt momenteel de vergunning klaar voor de aanbouw van een Winterserre. Hiermee worden gasten extra mogelijkheden geboden om van de gezellige sfeer en het schitterende uitzicht te genieten.


Ook in de Brasserie is het heerlijk vertoeven in de gezellige zitjes met een kopje koffie of met een lekker drankje. In het a la carte restaurant kunnen niet alleen hotelgasten maar ook mensen uit de regio dagelijks genieten van een heerlijk diner, waarbij streekgerechten en bereidingen aan tafel steeds vaker een vast onderdeel uitmaken van de kaart. ‘Zo bieden we elke gast net een stukje extra service’, zegt Monique van den Berg. Een servicegraad waarmee het bedrijf zich duidelijk wil onderscheiden.


Hotel Doesburg, bestaande uit het hotel met 24 kamers, drie vergaderzalen, een a la carte restaurant met 55 zitplaatsen en de brasserie met het terras, heeft volgens de ondernemers het afgelopen jaar een mooie groeicurve laten zien. Ook de organisatie is meegegroeid. Inmiddels staan er 22 medewerkers op de loonlijst. ‘We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg’, zegt Joop Bergevoet. Vertrouwen in de toekomst, dat is wat Monique, Joop en hun medewerkers willen uitstralen.


Zie ook:
Hotel Doesburg wil uitbreiden met winterserre