Doesburg wil knip trekken voor feesten rond 777ste verjaardag

De gemeente Doesburg wil 75.000 euro beschikbaar stellen voor de Stichting Doesburg 777, de organisatie achter de festiviteiten rond de 777ste verjaardag van Doesburg volgend jaar. Dat laat het weten in de Besluitenlijst, die deze week openbaar zijn gemaakt.

 

Daarin staat te lezen om eenmalig een bedrag van 75.000 euro beschikbaar te stellen voor de viering en promotie van Doesburg in verband met 777 jaar stadsrechten en daarmee eenmalig een bedrag van 56.000 euro ten laste te brengen van de Algemene mobiele reservice.

 

‘Op 19 september 2014 heeft Doesburg 777 stadsrechten. In de periode van 19 september 2014 tot 19 september 2015 vinden er festiviteiten plaats aan de hand van 7 thema’s ter promotie van Doesburg. Voor de organisatie van de festiviteiten is door de gemeente een stichtingsbestuur opgericht. Het stichtingsbestuur heeft in samenwerking met Doesburgse organisaties een feestplan opgesteld. Het stichtingsbestuur presenteert nu haar begroting en dient daarmee een eenmalig subsidieverzoek in’, meldt de Besluitenlijst.

 

De afgelopen maanden liet Stichting Doesburg 777 weten waar het aan werkt om tot een goed jaarfeest te komen. Het exacte feestplan is nog niet naar buiten gebracht. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er zeven hoofdthema’s zijn benoemd waaronder allerlei activiteiten en festiviteiten worden bedacht.

 

9 reacties

 1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Ho,Ho,Ho Richard, je gaat iets te snel. Het is een voorstel van het college aan de gemeenteraad. Dat het geld er ook komt is nog niet beslist. De CDA fractie is van mening dat dit een exorbitant hoog bedrag is voor een feestje. In het kader van alle bezuinigingen die op Doesburg af komen is dit moeilijk uit te leggen om hier zoveel gemeenschapsgeld aan uit te geven. We hebben het volledige college-voorstel nog niet gezien. Het CDA gaat kritisch kijken waar dit geld nu precies voor nodig is en of we (gemeenteraad en dus ook de bewoners van Doesburg) dit ook verantwoord vinden. In eerste aanleg zeggen we: erg veel geld voor een feestje voor Doesburg.

 2. Frans van der Krul

  Ho,ho,ho,ho Rob het is nog geen Kerst.
  Denk dat Doesburgdirect niet te snel gaat maar dat de lokale politiek te langzaam is.
  Een voorgenomen besluit van het college wordt bijna altijd met wat gemor overgenomen door de raad, dit omdat de raad te verdeeld is en te zwak, de raad heeft al lang haar taak als hoogste orgaan verloren.Veel beslissingen worden er elders genomen in samenwerkingsverbanden zowel binnen als buiten de gemeente om en als raad heb je weinig tot geen invloed meer.
  En dit zie ik hier weer gebeuren, het lijkt erop dat er alleen nog over de kleur van de stoeptegels mag worden gesproken of uit welk potje dit zal moeten worden gefinancieerd.Of je moet iets zien te regelen via de achterkamertjes hier in de Burcht.

 3. Frans van der Krul

  PS Rob,Nog wat vergeten: in het artikel staat een wilsbeschikking van het college!

 4. Rob Gossink

  Nou Frans, dat is me nogal een uitspraak. Het is toch nog steeds zo dat het college een voorstel doet en dat de raad beslist. Dus wat betreft is de lokale politiek niet te langzaam. Zonder voorstel geen besluit. Als daar een meerderheid voor is gaat het hele feest niet door (althans niet voor het voorgestelde bedrag). Ik kan alleen maar namens mijn eigen fractie spreken en uiteraard niet namens de overige fracties. Dit onderwerp is nou typisch iets waar de gemeenteraad zelf over beslist. Kom je ook nog met een inhoudelijk oordeel over het raadsvoorstel?

 5. robert duis

  @Frans & Rob 2 x.

  € 77.000.00 had ik origineler gevonden.

  CDA: ….. Welk bedrag had Uw fractie in gedachte?

 6. Frans van der Krul

  Rob, waarom komt de raad/CDA niet zelf met innovatieve ideeën, door ondernemers en investeerders erbij betrekken en laat het de rest over aan de feeststichting, en vergeet zeker de Ridderlijke Duitsche Orde (RDO) niet.

 7. Rob Gossink

  Frans, ik weet niet waar je naar toe wilt maar we, onze fractie (en waarschijnlijk ook de overige fracties), hebben nog geen
  letter op papier gezien waarvoor het gevraagde bedrag precies nodig is. Dit heb ik ook de eerste reactie aangegeven. Ongeacht het programma en doelstellingen vindt onze fractie € 75.000,- gemeenschapsgeld heel erg veel geld voor het organiseren van festiviteiten voor het vieren van 777 jaar stadsrechten. Dat staat dus totaal los of de raad zelf met creatieve ideeën moet komen voor geldelijke bijdragen in welke vorm dan ook. Ook bij het CDA houden we echt wel van een feestje voor Doesburg 777 maar niet voor € 75.000.

 8. Veronique Smink

  Ik vindt het schandalig € 75.000 voor de verjaardag van Doesburg tegenover een schamele € 15.000 voor de kinderen die gebruik kunnen maken van het jeugdsportfonds. Ik wens een leegstaand Doesburg alvast een hele fijne verjaardag want volgens mij wordt dit feestje vooral vertegenwoordigd door het rijke gedeelte van deze stad tegenover meer dan de helft mensen die leeft op of net onder het minima. Top jongens, ga zo door!

 9. Frans van der Krul

  Rob het lijkt me duidelijk, zoek de financiering niet bij de gemeente maar uit andere bronnen.En betrek de burger erbij zo breed mogelijk en met name met betrekking tot financiering vanuit andere overheden,anders krijg je: Zie Veronique……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑