Directeur failliet Dremefa: ‘Bobike blijft als merknaam bestaan’

Bobike blijft als merknaam bestaan en de activiteiten gaan gewoon door. Dat zegt Ronald Scheppink, directeur van het deze week failliet verklaarde Dremefa in Doesburg. De afgelopen jaren zijn er bijna meer dan 3 miljoen fietszitjes van het type Bobike Classic verkocht.

 

Volgens Faillissementsdossier.nl is Dremefa deze week door de rechtbank van Zutphen failliet verklaard. Mr. P.M. Gunning is aangesteld als curator om het faillissement af te handelen en om te kijken of er mogelijkheden bestaan voor een doorstart.

 

Op Tweewieler.nl laat directeur Ronald Scheppink weten dat het bedrijf uit verschillende BV’s bestaat en dat Dremefa er daar één van is. ‘Bobike blijft als merknaam bestaan, de activiteiten gaan gewoon door. Het is heel vervelend dat er nu allerlei verhalen de wereld in geslingerd worden. We hebben vandaag onze afnemers geinformeerd en hopen dat daarmee de rust weer terug kan keren. Het faillissement is al vervelend genoeg, laten we het probleem niet groter maken dan het is’, aldus Scheppink op de doorgaans goed ingevoerde vakwebsite Tweewieler.nl.

 

Door het faillissement van Dremefa komen er volgens DeGelderlander.nl 34 medewerkers op straat te staan. In de regionale krant laat curator Gunning weten dat bij het opzetten van een nieuwe productielijn fouten zijn gemaakt en dat de recessie het bedrijf vervolgens de das heeft omgedaan.

 

5 reacties

 1. Rob Gossink

  Ontzettend jammer voor Doesburg en een drama voor de werknemers, waarvan sommigen ook nog eens buitensporig extra worden getroffen door het faillissement. Echt triest. Hopen op een doorstart.

 2. Laura Egbers-Kwak

  Heel veel sterkte en succes voor de mensen van Dremefa! Hopelijk komt het in deze situatie toch nog op de beste manier goed.

 3. Frans van der Krul

  Inderdaad Rob, een drama voor de mensen en jammer voor Doesburg, in deze volgorde.
  Ik wens de werknemers veel sterkte toe in deze toch al zo moeilijke en donkere tijd en zeker met de Sint en Kerst in het vooruitzicht.

 4. Kees van Immerzeel

  Heel triest. Iedereen die het aangaat: veel sterkte met zoeken naar een nieuwe baan.

 5. Henk Martens

  Ik vind het jammer. De mensen die er werken hebben erg hun best gedaan.
  Hoop op een goede doorstart.
  Bij dit bedrijf heb ik een jaar gewerkt als onderhoudsmonteur met veel plezier.
  Aan het personeel veel sterkte toe gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑