Doesburg wijst 26 gemeentelijke monumenten aan

Doesburg wil 26 panden aanwijzen als gemeentelijk monument. Doesburg werkt aan haar monumentenbeleid in samenwerking met gemeente Zutphen. Onderdeel hiervan is de lijst met gemeentelijke monumenten actualiseren. Drie jaar lang werkt een bouwhistoricus van gemeente Zutphen een dag per week voor Doesburg.  Hij bezoekt in deze periode ongeveer 260 panden en brengt een advies uit over het wel of niet plaatsen op de gemeentelijke monumentenlijst.

 

Er zijn nu 31 panden beschreven en van een advies voorzien, zo laat de gemeente weten. Deze adviezen zijn beoordeeld door de Adviescommissie Cultuurhistorie, voorheen Monumentencommissie.

 

Het college heeft het voornemen om 26 panden aan te wijzen als gemeentelijk monument en 5 panden niet aan te wijzen. Dit in overeenstemming met het advies. De eigenaar/gebruikers van de panden zijn hiervan op de hoogte gebracht.

 

Tijdens een informatieavond wordt uitleg gegeven over het aanwijsbeleid van monumenten in Doesburg en wordt een presentatie gegeven over de bevindingen van de bouwhistoricus. Deze informatieavond staat gepland voor maandagavond 18 maart. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis.

 

Gelet op de beperkte ruimte wordt geadviseerd om zich vooraf aan te melden. Dat kan via het publieksbureau tel: 0313-481313 of via e-mail: info@doesburg.nl onder vermelding van “informatieavond monumentenzorg”.

3 reacties

 1. Hanneke Hoed

  Heel bijzonder om via deze site te vernemen dat de eigenaars/gebruikers op de hoogte zijn gebracht. Kerkstraat 6 is uitgebreid bekeken maar post is niet op de mat gevallen. Omgekeerde wereld:eerst de media en dan… Zal wel n misverstand zijn!

 2. Rob Groen (Gemeente Doesburg)

  @Hanneke Hoed Kerkstraat 6 is inderdaad bezocht. Op dit moment zijn er ruim 60 panden bezocht. Deze zijn nog niet allemaal beschreven en voorgelegd aan de adviescommissie en het college. Dat is gedaan met de eerste 31 panden. Nader bericht over Kerkstraat 6 en andere bezochte panden volgt dus nog.
  De aanwijzingen tot gemeentelijk monument vinden plaats als er een reeks van ongeveer 30 panden bezocht, beschreven en van advies voorzien is en vervolgens aan het college van B&W is voorgelegd ter besluitvorming.

 3. Hanneke Hoed

  Bedankt voor de uitleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑