Coalitiepartijen: ‘In goede sfeer zaken uitgesproken’

In een ultrakorte persverklaring laten de coalitiepartijen SP, De Stadspartij en D66 weten dat ‘in een goede sfeer meerdere lopende zaken zijn doorgesproken en uitgesproken’. Aanleiding voor de verklaring is een hoogopgelopen geschil over het afvalbeleid waarin de coalitiepartijen over en weer met modder gooiden naar elkaar.

 

De eenregelige persverklaring namens de coalitie-fractievoorzitters moet de kou uit de lucht nemen. De afgelopen weken uitten diverse partijleden openlijk kritiek op elkaars standpunten inzake het afvalbeleid bij zorgcentrum Maartenshof in Doesburg.

 

Oppositiepartijen maakten van de situatie gebruik om hun ongenoegen te uiten over het gekrakeel tussen de coalitiegenoten. Met name CDA Doesburg zocht enkele malen de media op om te wijzen op het feit dat pas in 2014 gemeenteraadsverkiezingen zijn en dat er tot die tijd door de coalitiepartijen op een prettige en effectieve wijze moet worden samengewerkt.

 

Het is onduidelijk of de kou volledig uit de lucht is. Het verstuurde persbericht is daarvoor te summier. Het is niet gebruikelijk dat er na een regulier overleg tussen de coalitiepartijen een persverklaring wordt verstuurd.

1 reactie

  1. Wim Robbertsen

    Mooi. Praten en uitpraten helpt gelukkig ook in dezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑