Stadpartij Doesburg: hoe integer is de SP?

De Stadspartij Doesburg vraagt zich hardop af hoe integer coalitiegenoot SP is. Dit naar aanleiding van afvalgedoe rond verzorgingstehuis Maartenshof. De Stadspartij stelt op haar website de vraag: Hoe integer kom je over als SP en wil je overkomen als coalitie? De afgelopen week vochten de coalitiepartijen hun afvalstrijd vooral uit in de media. Aanleiding was een persbericht van de SP waarin de grootste partij van Doesburg het college vroeg om snel met een oplossing te komen voor de afvalinzameling bij Maartenshof.

 

Coalitiegenoot Stadspartij wees SP direct op het feit dat de SP medeverantwoordelijk is voor het afvalbeleid in Doesburg. Kort daarop doken Omroep Gelderland en PowNed op de zaak. PowNed kopte in haar artikel ‘vuilniszakdrama in Doesburg’.

 

Sinds afgelopen weekend laat de Stadspartij op haar site weten dat het beter was geweest dat SP-raadslid Gerrit Hammink niet de media maar de verantwoordelijke wethouder had gevraagd naar de actuele situatie rondom afvalinzamelen bij Maartenshof. ‘Beter was geweest om navraag te doen bij de coalitiewethouder Fred Jansen’, aldus de Stadspartij.

 

De Stadspartij vervolgt: ‘Deze had hen dan geantwoord, dat door de nieuwbouwplannen die Attent heeft bij het verzorgingstehuis er nog geen ondergrondse container geplaatst kon worden en dat de plaatsing van een ondergrondse container bij Maartenshof in een van de volgende vergaderingen met spoed behandeld wordt. Bent u ook benieuwd hoe de SP-wethouder dan zal gaan stemmen?’

 

1 reactie

  1. Rob Gossink (CDA Doesburg)

    In de Gelderlander van 16 februari j.l. stond een reactie van Wil Verlaan (fractievoorzitter D66) en reacties van een aantal leden van de Stadspartij en een reactie van fractielid Hammink van de SP op het gekrakeel dat is ontstaan rondom het afvalprobleem bij seniorencomplex Maartenshof in Doesburg.

    Het artikel in De Gelderlander van 16 februari toont aan hoe de werkelijke verhoudingen binnen de coalitie liggen. Heel gevoelig dus. Als de echte aanleiding van dit gekrakeel gaat over het probleem van het afval bij het Maartenshof dan roepen wij de coalitiepartijen op om hun gezonde verstand te gebruiken en dit met een “goed gesprek” op te lossen. Het zal toch niet zo zijn dat de coalitie letterlijk en figuurlijk valt over de discussie rondom vuilniszakken? Hiermee willen we de ernst van het afvalprobleem niet miskennen maar er spelen in Doesburg nu teveel zaken waar het college “het koppie goed bij moet gebruiken” en die de volledige aandacht vragen van het college. De gemeente is nu financieel uiterst kwetsbaar en kan geen fouten permitteren.

    Als het college in hoofdzaak bezig is met hun onderlinge problemen doet dit onrecht aan hun verantwoordelijkheid richting de Doesburgse samenleving. De Doesburgers hebben recht op een goed behoorlijk bestuur. Wij spreken de coalitiepartijen daarom aan op hun verantwoordelijkheid en roepen de direct betrokken partijen SP, Stadspartij en D66 op de geschillen intern op te lossen. We staan nu 1 jaar voor de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen en zitten niet te wachten op een kreupele coalitie. De coalitiepartijen moeten hun problemen intern oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑