Jan Breukink uit Doesburg heeft zaterdag 16 februari een een Koninklijke onderscheiding tijdens de  regionale kampioenschappen Gelderland/Flevoland in Brummen. Het lintje werd hem uitgereikt door burgemeester Kees Luesink van Doesburg. Breukink is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Breukink is een paardenman in hart en nieren. Meer dan vijftig jaar geeft hij zijn liefde voor de sport met paarden en pony’s met enthousiasme en grote inzet invulling. Vanaf het begin van de jaren zestig is hij voor de Rijvereniging en Ponyclub “De IJsselruiters” betrokken bij de organisatie van grote concoursen zoals de regionale kampioenschappen van Gelderland en Flevoland.

 

Voor de KNHS is hij sinds 1992 actief als jurylid voor de disciplines springen en dressuur. Als federatievertegenwoordiger is hij eindverantwoordelijk voor het correcte verloop van de wedstrijden. Daarnaast treedt hij op als ponymeter en vertrouwt de KNHS hem ook de beroepsmetingen toe.

 

Door zijn liefde voor de fokkerij met paarden en pony’s is Jan Breukink jarenlang KWPN ledenraadslid en afgevaardigde geweest van de afdeling Midden Nederland. Sinds 2000 is hij meter en schetser op de jaarlijkse hengstenkeuring en chipt hij ook de veulens.