Doesburg is sinds kort te vinden op de in populariteit snelgroeiende social travelingsite Airbnb.nl. Twee Doesburgse slaaplocaties worden inmiddels aangeboden op het platform waar particulieren een logiesplek aanbieden. Airbnb is het laatste jaar zo snel gegroeid dat alleen al in Amsterdam meer dan vierduizend slaapplaatsen worden aangeboden.

 

In Doesburg gaat het om Bed and Breakfast ’t Doktershuus en om Bed and Breakfast Het Rode Hert, beide gelegen in het centrum van Doesburg. De kamer in ’t Doktershuus is te boeken voor 73 euro per nacht en een bed in Het Rode Hert kost momenteel 68 euro.

 

Airbnb is een sociale website die mensen die een plek zoeken om te verblijven in contact brengt met mensen die een ruimte willen verhuren. Via hun Airbnb-ervaringen bouwen gasten en verhuurders relaties op met mensen uit de hele wereld. Airbnb wordt ook wel een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties genoemd.

 

De site telt wereldwijd meer dan 300.000 particuliere slaapplaatsen en is inmiddels actief in 192 landen. Vanaf de oprichting in November 2008 tot juni 2012 werden ruim 10 miljoen overnachtingen geboekt via Airbnb. Door de snelle opmars van Airbnb heeft de Amsterdamse politiek inmiddels vragen gesteld of het toegestaan is om kamers aan te bieden als slaapplek. Aanleiding is dat mensen met een uitkering bijverdienen met de verhuur en dit niet melden bij de uitkeringsinstantie of wooncorporatie.