De kantine in sporthal Beumerskamp is vanaf woensdagavond 20 februari weer open. De exploitatie is in handen van Martin Meurkes uit Doesburg. Hiermee komt een eind aan een half jaar kantineloos tijdperk in Beumerskamp. Voor sporters en toeschouwers wordt het weer mogelijk om een consumptie te nuttigen voor, tijdens of na sportactiviteiten in de sporthal.

 

Na een wervingscampagne is gesproken met een aantal kandidaten voor de huur van de sportkantine, zo laat de gemeente weten. Uiteindelijk werd overeenstemming bereikt met Meurkes.

 

Meurkes kwam voorheen regelmatig in de sportkantine en lijkt gezien zijn ruime ervaring in de horeca erg geschikt om de kantine te gaan uitbaten, aldus de gemeente in een persbericht. De sportverenigingen zijn verheugd over de hernieuwde openstelling van de kantine.

 

Met nieuwe exploitant komt een eind aan ruim zes maanden geen kantine in de sporthal. Na het vertrek van Ada Weijers lukte het de gemeente niet om direct een nieuwe exploitant te vinden. Dit zorgde voor enig ongenoegen bij sportverenigingen. De badmintonvereniging bouwde in september zelfs een legertent naast de kantine om zijn ongenoegen te uiten. Bezoekers van Beumerskamp konden in de tent een drankje halen.