Doesburg wijst gesprek Achterhoek Toerisme af en heroverweegt samenwerking

De gemeente Doesburg gaat zich beraden over de samenwerking met Achterhoek Toerisme. Deze samenwerking eindigt contractueel aan het eind van dit jaar en wordt mogelijk niet verlengd. Een verzoek van Achterhoek Toerisme voor een persoonlijk gesprek wordt door Doesburg afgewezen.

Dat blijkt uit beleidsstukken van de gemeente. Achterhoek Toerisme helpt Doesburg al ruim 5 jaar op toeristisch vlak met promotionele campagnes en ondersteuning van het VVV-kantoor. Daarnaast levert Achterhoek Toerisme de stadspromotor voor Doesburg.

Nu er financieel uitdagende tijden aankomen, wil Doesburg de samenwerking met Achterhoek Toerisme heroverwegen en kijkt het naar andere vormen en regio’s, zoals de regio Arnhem en Nijmegen. Voor Achterhoek Toerisme is deze oriëntatie reden om de gemeente te wijzen op de pluspunten van werken met Achterhoek Toerisme én om de gemeente uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek.

De schriftelijke uitnodiging van voorzitter Erik-Jan de Haan en directeur Manuel Hezeman van Achterhoek Toerisme voor een persoonlijk gesprek, wordt door b & w van Doesburg afgeraden aan de Gemeenteraad. Dit omdat Doesburg momenteel werkt aan een toekomstvisie.

In deze toekomstvisie worden regionale samenwerkingen opnieuw tegen het licht gehouden en wordt gekeken wat eventuele keuzes voor betekenis hebben voor samenwerkingsverbanden en -regelingen. Pas daarna wil de gemeente in gesprek met Achterhoek Toerisme.

De samenwerking met Achterhoek Toerisme eindigt contractueel per 1 januari 2022. Het is geen geheim dat de gemeente voorzichtig moet zijn met het uitgeven van geld, en dat bezuinigingen niet uitgesloten kunnen worden. De keuze voor een goedkopere samenwerking, bijvoorbeeld met de regio Arnhem-Nijmegen, zou dan ook een serieuze optie zijn. Al heeft Achterhoek Toerisme een rol gespeeld bij de toename van het aantal bezoekers aan de Doesburgse stad de laatste jaren. Hoe groot die rol exact is en wat het stoppen van de samenwerking met Achterhoek Promotie Doesburg oplevert, valt niet op te maken uit de beleidsstukken.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

 1. Robert Duis

  LS.,

  Op z’n minst een eigenaardig bericht!

  NA een uitnodiging een persoonlijk gesprek afwijzen is in principe “Not Done!”
  Zeker niet als Achterhoek Toerisme de Stadspromotor voor Doesburg levert en
  al 5 jaar de Gemeente Doesburg op verschillende vlakken ondersteuning
  heeft geboden.

  Bovendien: beslissingen nemen NA een gesprek zijn in de praktijk erg verstandig,
  immers hoe meer informatie “vooraf” …….. hoe beter om “later” tot een goede
  toekomstvisie te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑