Weer fraaie muurschildering RoosArt in Doesburg

De Doesburgse verfkunstenares Roos de Graaf, beter bekend onder haar bedrijfsnaam RoosArt, heeft weer een fraaie muurschildering in Doesburg op haar naam staan. Deze week is een kunstwerk bij basisschool De Horizon onthuld.

Aan het begin van dit schooljaar is Roos op school geweest om in alle klassen te vertellen over haar passie en werk. Ze heeft met alle kinderen gepraat over De Horizon, en hoe zij de school zien om inspiratie op te doen en er een echte Horizon-kunstwerk van te kunnen maken.

In de muurschildering vliegen kinderen de lucht in door ballonnen. Een groep kinderen staat en vormt een hechte groep op de grond (op school). Eén voor één vliegen wat leerlingen omhoog. Dit staat symbool voor het uitvliegen van de kinderen de wijde wereld in. Ze hebben eenzelfde startpunt (de Horizon), maar gaan daarna elk hun eigen weg. Op de achtergrond vind je een Doesburgs landschap, met echte Doesburgse gebouwen (kerk, kade).

Het is niet de eerste keer dat RoosArt van zich laat horen in Doesburg. In de Turfhaven staat een levensgrote muurschildering op de oude tramloods, nu LOC17 genaamd. Daarnaast is ze in binnen- en buitenland een veel gevraagde streetartist met opvallende werken zoals de voersilo’s in Aalten, voetbalportretten in Deventer en dierenafbeeldingen in Barcelona.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

 1. Robert Duis

  Doesburgers,

  Een jonge vrouw waar Doesburg heel trots op kan zijn!
  Wat een mooie combinatie van intelligentie en artistiek talent
  of wel van het verstand en van het gevoel.
  Wens Roos de Graaf heel veel succes met haar werk ………. All over the World!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑