Doesburg wil 25 lichtmasten vervangen

Doesburg moet 25 lichtmasten vervangen. Dat blijkt uit een inspectie. Het gaat om lichtmasten buiten het centrum van de stad. Wethouder Fred Jansen dient snel een verzoek in aan de raad om de masten te kunnen laten vervangen.

 

Hoeveel geld er nodig is, wil Jansen op dit moment nog niet zeggen. ‘Eerst informeer ik de raad en dan wordt duidelijk welk kostenplaatje eraan hangt. Het gaat om een relatief kleine ingreep en er is geld gereserveerd’, aldus Jansen.

 

Bij een inspectieronde is recent geconstateerd dat her en der door Doesburg, met uitzondering van het centrum van de stad, lichtmasten dermate slecht zijn dat ze vervangen moeten worden.

5 reacties

 1. Wil van Dooren

  en het viel mij op dat er al een paar keer in het weekend helemaal geen verlichting aan was op de ooi de hele avond en nacht. misschien kunnen ze daar gelijk naar kijken of was het een bezuiniging?? wat niet echt de veiligheid bevorderd..

 2. Cor van den Bergh

  Het “geen verlichting” was ook een enkele keer op het Broekhuizen het geval. Kan haast geen toeval zijn. En her en der staan sommige lantaarnpalen ook wel erg vreemd t.o.v. garage’s/inritten.

 3. Frans van der Krul

  LED-verlichting is de verlichting van de toekomst, ook op het gebied van openbare straatverlichting. LED-verlichting is volop in ontwikkeling. Voor straatverlichting is zuinigheid en prijs niet het enige wat telt. Verkeersveiligheid, sociale veiligheid, lichthinder en sfeer zijn ook belangrijk.Hoop op een juiste keuze en laat het dus niet alleen gaan om het kosten plaatje!

 4. Gert-Jan Tas

  Bij “ons” aan Rietmaat heb je van die niet zo hoge lantarenpalen met een soort paddestoel er bovenop met oranje lamp erin. Het valt me al een paar maanden op dat die lampen om de haverklap kapot zijn. Weet niet waarom, maar het zou toch een fluitje van een cent moeten zijn om elke defecte lamp te vervangen door een (veel) zuinigere LED-lamp. Als de paal zelf niet kapot is of schuin staat kan je dat ombouwen naar LED gefaseerd doen en hoef je helemaal geen moeilijke reserveringen te doen. Gewoon vanuit het budget “onderhoud” !!

 5. Remco Meeder

  Ombouw naar LED is niet simpelweg het lampje vervangen in deze situaties. Maar het zou wel mooi zijn als de te vervangen masten direct met LED verlichting worden uitgerust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑