Doesburg krijgt waarschijnlijk een ligweide waar bezoekers kunnen recreëren. De ligweide komt achter de botenwerkplaats bij de nieuwe vispassage bij de sluis. Vanwege het botenverkeer is het verboden om er te zwemmen.

Dat blijkt uit het document ‘De Blauwe Knoop Doesburg’, waar de Doesburgse politiek zich over buigt. Het gebied rond de innovatieve vispassage wordt opgeknapt en op de landtong waar de botenwerkplaats staat, komt naar verwachting een recreatiegebied.

Dit gebied bevat een ligweide met voorzieningen en ruimte voor ontmoetingen. Daarnaast komen er aan de noodzijde goede visstekken en dicht bij de vispassage komt een robuuste oeverzwaluwwand.

Bij de landtong met ligweide komt een zwemverbod vanwege bootverkeer van en naar de sluis richting de Oude IJssel. Ook komt er in het gebied ruimte voor een openbaar parkeerterrein. Volgens de planning moet in 2020 het project ‘De Blauwe Knoop’ gerealiseerd zijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.