De gemeente Doesburg wil de mening van inwoners van Doesburg weten over het evenementenbeleid in de stad. Tijdens de Kerstmarkt worden er kaarten uitgedeeld waarop mensen worden opgeroepen hun mening te geven.

‘In 2017 komt er een nieuwe evenementenbeleid. Wilt u uw mening geven over evenementen in Doesburg?’, staat er te lezen op de kaart. De mening over evenementen in de stad kunnen worden gemaild naar communicatie@doesburg.nl.

Uit diverse postings op DoesburgDirect.nl en op de veel bekeken Facebook-pagina van DoesburgDirect.nl blijkt dat er over evenementen veel verschillende meningen zijn. Zo wordt er gesproken over het aantal evenementen, over de organisatie van de evenementen en over de spreiding van evenementen.

Daarnaast speelt een rol dat er een spanningsveld is tussen binnenstadbewoners en vermeend overlast van evenementen in de stad.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.