Vorig jaar onthulde Govert Jan Bach in een stampvolle Gasthuiskerk de geheimen van de Matthäus Passion. Op woensdag 7 december behandelt Bach’s verre nazaat vanaf 20.00 uur in Gasthuiskerk Doesburg een ander topwerk: de Hohe Messe.

Hierin maakt het genie een keuze uit zijn totale oeuvre en bewerkt dat in een formidabele klassieke mis. Het was zijn zwanenzang. Govert Jan Bach legt uit en licht toe met beeld en geluid.

Bach’s mis in b klein, beter bekend als de ‘Hohe Messe’, ontstond in de laatste jaren van zijn leven. De bestanddelen zijn voor het grootste deel eerder gecomponeerde stukken die hij bewerkte tot een soort ‘best of Bach’-programma. In deze mis smeed Bach zijn mooiste en beste werk tot een werkelijk universeel kunstwerk. De Mis in b klein is Bach’s muzikale testament.

Govert Jan Bach is gespecialiseerd in leven en het werk van de Duitse de componist Johann Sebastian Bach. Bach is de auteur van een aantal luisterboeken over diens passies. Sinds 2012 is hij programmamaker bij de Concertzender voor de dagelijkse uitzendingen Geen dag zonder Bach. Op 17 december 2016 is er in de Martinikerk een uitvoering van de Hohe Messe.

Een toegangskaart voor het optreden kost 10 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.