Herman Brusselmans is op vrijdag 9 december om 20.00 uur te gast in Gasthuiskerk Doesburg. De ‘Mooie Jonge Oppergod van de Vlaamse Letteren’ dankt zijn bekendheid, behalve aan zijn boeken, aan zijn optreden in de media.

Met citaten als ‘Arnon Grunberg is gewoon een ontzettende eikel’ en ‘De enige manier om een kind geen pijn te doen, is het niet verwekken’, neemt de schrijver geen blad voor de mond.

Brusselmans’ werk is vooral populair bij een jong publiek. Hij is een van meest verguisde schrijvers van Nederland en Vlaanderen. Veel van zijn boeken gaan over Brusselmans’ leven als beroemd schrijver en bevatten gescheld op zijn omgeving en collega-schrijvers.

Door critici wordt hij daarom vaak niet serieus genomen. Ondanks die kritiek is zijn werk populair. Brusselmans groeide dan ook uit tot een van de best verkopende schrijvers van het Nederlandse taalgebied.

In talkshows en discussieprogramma’s staat Brusselmans, net als in zijn boeken, garant voor provocerende uitspraken. Een beledigende opmerking over modeontwerpster Ann Demeulemeester in zijn boek Uitgeverij Guggenheimer uit 1999 leverde hem een proces op. Het boek was enige tijd niet verkrijgbaar.

Een toegangskaart om Brusselmans te zien kost 15 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.